Skip to main content

«Σύγκρουση» δικεφάλων στην Τούμπα

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Super League είναι «προ των πυλών».

Το βράδυ της Κυριακής (23/09, 20:30) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να έχουν έως τώρα το απόλυτο συγκομιδής βαθμών.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο «Δικεφάλους» «κουβαλά» έντονες ακόμη τις μνήμες από τα γεγονότα της περασμένης περιόδου που έκριναν τον τίτλο, ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί το πρώτο γερό crash test στο πρωτάθλημα μεταξύ
δύο εκ των ομάδων που θα παλέψουν κι εφέτος για τον τίτλο.

Οι δύο «δικέφαλοι» προέρχονται από ευρωπαϊκές ήττες στην πρεμιέρα Europa και Champions League, αντίστοιχα, με κυρίαρχο στοιχείο την κόπωση που θα υπάρχει μετά τους αγώνες με Τσέλσι και Αγιαξ.

Η ΑΕΚ θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Τούμπα, αφ΄ ενός για να διατηρήσει ή και να μεγαλώσει την διαφορά της από τον ΠΑΟΚ (οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με -2) και αφ΄ ετέρου προκειμένου να διατηρήσει το αήττητο και να παραμείνει επικεφαλής στην κατάταξη.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, θέλουν τους τρεις βαθμούς για να προσπεράσουν την ΑΕΚ στην βαθμολογία, διατηρώντας το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής, που στερούνται επί της ουσίας λόγω του -2 που τους επιβλήθηκε από την περυσινή διοργάνωση.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς και το γεγονός ότι «άρχοντας» του αγώνα, ορίσθηκε ο Φινλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, συνεχίζοντας την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής για αλλοδαπούς διαιτητές στα σημαντικά ματς.

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το εκπληκτικό του σερί και να φθάσει σε τέταρτη διαδοχική νίκη, καθώς υποδέχεται τον Λεβαδειακό και όπως έχει δείξει μέχρι τώρα μπορεί να κάνει το «4χ4» απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται ν΄ αποδειχθεί δυσκολοκατάβλητη στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το σημερινό πρόγραμμα:

16:00 Ξάνθη-ΟΦΗ                           ΕΡΤ-1
19:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός  ΕΡΤ-1
20:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ                            NOVA