Skip to main content

Super League: Δίκαιη μοιρασιά στη Λάρισα

Λάρισα και Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 2-2, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής (πρεμιέρα) της Super League.

Το παιχνίδι στο AEL FC Arena είχε πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, οι παίκτες και των δύο ομάδων έδειξαν μεγάλο πάθος για τη νίκη, ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Στα πρώτα 20 λεπτά η Λάρισα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά παράλληλα αρκετά κενά στην άμυνα. Οι παίκτες του «Γηραιού» έδωσαν χώρο στους «βυσσινί» και έβγαιναν επικίνδυνα στην αντεπίθεση όταν τους δινόταν η ευκαιρία.

Στην πρώτη τους οργανωμένη επιθετική προσπάθεια στο ματς οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα. Στο 11΄ από την ωραία πάσα του Λεοζίνιο, ο Λάμπρου με ιδανικό πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ντεγκρά και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0 για τον Ηρακλή.

Η «απάντηση» της ΑΕΛ ήταν άμεση. Στο 15΄ ο Αβραάμ εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας του Ηρακλή και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον (1-1).

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και κατ΄ επέκταση δεν υπήρχαν κλασικές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λάρισα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 55΄ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και πάλι με τον Αβραάμ ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Χουάντερσον (η μπάλα βρήκε και το δοκάρι) και από κοντά «έγραψε» το 2-1.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν πάνω από 10 λεπτά. Μετά το ολέθριο λάθος του γκολκίπερ της ΑΕΚ, Ντεγκρά, ο οποίος έξω από την περιοχή νόμιζε πως είναι ο Μαραντόνα κι άρχισε τις ντρίπλες με αποτέλεσμα να κλέψει τη μπάλα ο Λεοζίνιο και σε άδεια εστία ισοφάρισε 2-2 (65΄).