Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σούπερ εκπλήξεις στο ταεκβοντό

Δύο έφηβοι δημιούργησαν ισάριθμες εκπλήξεις στην πρεμιέρα του ταεκβοντό, αποκλείοντας δύο αθλητές που λογίζονταν μεταξύ των φαβορί για το βάθρο. 

Στα -49 κιλά, η 17χρονη Αντριάνα Θερέθο Ιγκλέσιας νίκησε στα προημιτελικά την 34χρονη Κινέζα, κάτοχο δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, Γου Τζινγκιού με 33-2.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είναι ένα από τα είδωλά μου, οπότε είμαι ενθουσιασμένη που την αντιμετώπισα και χαρούμενη που νίκησα. Απλώς επικεντρώθηκα στον εαυτό μου και πώς θα αγωνιζόμουν», δήλωσε η νεαρή.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να νικήσω έτσι. Αλλά πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν εδώ. Τίποτα δεν είναι αδύνατο», συμπλήρωσε.

Στα ημιτελικά η Ιγκλέσιας νίκησε εύκολα την Τουρκάλα Ρουκιγιέ Γιλντιρίμ (39-19) κι ετοιμάζεται για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Πανιπάκ Γονγκατανακίτ (Ταϊλάνδη). 

Στην κατηγορία των -58κ. Ανδρών, ο 19χρονος Μοχάμεντ Χαλίλ Τζεντούμπι (Τυνησία) αρχικά ξεπέρασε τον Αιθίοπα Σόλομον Ντέμσε στα προημιτελικά (32-9) και στη συνέχεια απέκλεισε και το φαβορί για το χρυσό, Γιανγκ Γιουν (Ν. Κορέα) με 25-19, φτάνοντας στον τελικό.