Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Κυρίδου: «Τα πάντα για την πρόκριση»

Την υπόσχεση πως θα τα δώσουν όλα με την Χριστίνα Μπούρμπου για να προκριθούν μέσα από τα ρεπεσάζ στα ημιτελικά της δικώπου άνευ πηδαλιούχου, έδωσε η Μαρία Κυρίδου.

Το ελληνικό πλήρωμα δεν τα κατάφερε στην πρώτη του προσπάθεια στο Ολυμπιακού τουρνουά κωπηλασίας, αλλά θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία την Κυριακή (25/07, 03:50) για να πάρει το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο, μέσω των επαναληπτικών του αγωνίσματος.

Αντίπαλοι στην προσπάθεια που θα κάνουν τα κορίτσια θα είναι τα πληρώματα των ΗΠΑ, Ιρλανδίας και Κίνας. Εκτός ημιτελικών θα μείνει μόνο η 4η βάρκα, κάτι που σημαίνει πως οι Κυρίδου/Μπούρμπου θέλουν απλώς να αποφύγουν την τελευταία θέση.

Μετά την κούρσα η Μαρία Κυρίδου τόνισε: «Ξεκινήσαμε δυνατά να δούμε που θα είμαστε με τα υπόλοιπα πληρώματα. Πιέσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε στο πρώτο μισό της κούρσας, ύστερα όμως δεν δώσαμε το 100% γιατί θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για αύριο και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ότι υπήρχε λίγο άγχος υπήρχε. Εγώ προσωπικά το διαχειρίστηκα καλά το άγχος μου.

Πιστεύω πιο πολύ ότι δεν είχαμε συνεννοηθεί πως θα διαχειριστούμε τη κούρσα, μάλλον το είχαμε συνεννοηθεί, αλλά δεν βγήκε ακριβώς το ίδιο, οπότε εντάξει πάμε αύριο να πετύχουμε το 100% κι ό,τι καλύτερο. Είμαι αισιόδοξη. Το πλάνο για την κούρσα είναι καλό, απλά αυτό που ξεκινήσαμε σήμερα θα το πάμε ως το τέλος.»

Από αντι-ντόπινγκ έλεγχο πέρασε η Χριστίνα Μπούρμπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κούρσας.