Skip to main content

Πρώτη μάχη των «αιωνίων» στο ΣΕΦ

Η πρώτη μάχη, από τις πολλές που θα δώσουν στη διάρκεια της σεζόν, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα διεξαχθεί απόψε (8/10, 19:30) στο ΣΕΦ.

Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α1 οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» στο άδειο, λόγω τιμωρίας, κλειστό του Νέου Φαλήρου, σε ένα ντέρμπι που δεν θα κρίνει απολύτως τίποτα, αλλά ο νικητής του θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της συνέχειας.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενισχύθηκαν σημαντικό το καλοκαίρι, αλλά είναι ανέτοιμοι και το δείγμα που θα δούμε σήμερα το βράδυ στο ΣΕΦ είναι πολύ μικρό των δυνατοτήτων των δύο ομάδων.

Αν υποθέσουμε ότι μία ομάδα «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη, αυτή είναι ο γηπεδούχος, Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον τίτλο από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους στο ίδιο γήπεδο πριν από λίγους μήνες και σαφώς θέλουν να πάρουν το πρώτο ντέρμπι για να αποδείξουν ότι η εφετινή σεζόν είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη συν το ότι μέσα στο «σπίτι» τους δεν θα πρέπει να έχουν απώλειες και δει με το… καλημέρα στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντιμετωπίζει δύο σημαντικότατα προβλήματα στις θέσεις «1» και «2», με την απουσία του τραυματία, Μπράιαν Ρόμπερτς και πιθανότατα αυτή του Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει πρόβλημα στο γόνατο, δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες και θα αποτελέσει μεγάλο ρίσκο να αγωνιστεί, ενόψει και της έναρξης της Ευρωλίγκας την ερχόμενη Πέμπτη (12/10) με την Μπασκόνια. 

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους επιστρέφουν στο γήπεδο όπου κατέκτησαν τον 35ο τίτλο στην ιστορία τους και θέλουν από νωρίς να βάλουν τις βάσεις για τον… 36ο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πέραν της απουσίας του Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος πάντως ανεβάζει στροφές καθημερινά, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει επιστρέψει εδώ και λίγες μέρες στις προπονήσεις μετά την απώλεια του πατέρα του. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πηλοΐδης, Αναστόπουλος και Τζαφλέρης.