Skip to main content

Τα συγχαρητήρια μηνύματα προς τους αδελφούς Αντετοκούνμπο

Συγχαρητήρια μηνύματα με αποδέκτη τον θριαμβευτή του φετινού NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον αδελφό του, Θανάση, φτάνουν από παντού μετά τη λήξη του έκτου αγώνα των τελικών και την κατάκτηση του τίτλου από τους Μπακς.

Την αρχή έκανε νωρίς-νωρίς ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και λίγο αργότερα ακολούθησαν, επίσης με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Δένδιας, η ΕΟΕ και οι ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός.

Τα μηνύματά τους:

Αλέξης Τσίπρας (πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου. Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές. Παιδιά μεταναστών που έζησαν την αδικία, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παιδιά δυο γονιών που ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και μεγάλωσαν την οικογένειά τους με αρχές, αξίες και ιδανικά. Σπουδαίοι αθλητές και άνθρωποι που μας γέμισαν χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες».

Νίκος Δένδιας (υπουργός Εξωτερικών): «Συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος NBA με τους Bucks και την ανάδειξή του σε MVP. Μπράβο Γιάννη!».

ΕΟΕ«H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να συγχαρεί τον καταπληκτικό Γιάννη Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο NBA. H επιτυχία του είναι μοναδική και προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Μόνο περηφάνια για τους @Giannis_An34 και @Thanasis_ante43 που κατέκτησαν το πρώτο τους δαχτυλίδι στο ΝΒΑ! Πολλά συγχαρητήρια!».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Κάνατε περήφανους εκατομμύρια Έλληνες!».

ΕΣΑΚΕ: «Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς. Μπράβο Γιάννη και Θανάση».