Skip to main content

Ευρωμπάσκετ 2015: «Οίκτος» για Ρωσία, γίγας Λοτζέσκι “σκότωσε” τη Λιθουανία

Ένα καλάθι του Κοπόνεν 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα χάρισε τη νίκη με 81-79 στη Φινλανδία απέναντι στη Ρωσία, με τους Σκανδιναβούς να κατακτούν την πρώτη νίκη στον 1ο όμιλο και την… “ξεδοντιασμένη αρκούδα” να έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια!

Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν, που μόνο ομάδα δεν είναι στα αποδυτήρια με τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν πριν τη διοργάνωση, κινδυνεύει πια με αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων κιόλας!

Το παιχνίδι ήταν πάντως ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, οι αντίπαλοι εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία με μικρές διαφορές, αλλά στο τέλος οι παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, με τον Μέρφι να έχει 19 πόντους και τον Σάλιν 16, ενώ για τους Ρώσους ο Φριτζόν είχε 22. 

Αν όμως η ήττα της Ρωσίας δεν προκάλεσε έκπληξη, δεν μπορεί να λεχθεί το ίδιο και για την επιτυχία του Βελγίου επί της Λιθουανίας με 76-74, παρότι οι νικητές είχαν βρεθεί να χάνουν με 13 πόντους στη δεύτερη περίοδο και με έξι στα τελευταία δύο λεπτά!

Ο Λοτζέσκι “πήρε το όπλο” του και με buzzer beater στη λήξη του χρόνου έδωσε μια απίστευτη νίκη στην ομάδα του, για την οποία σκόραρε 22 πόντους με 10/15 σουτ, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ, αφήνοντας με το… παράπονο τον εκπληκτικό Βαλαντσιούνας, που είχε 25 πόντους.