Skip to main content

Η κλήρωση της Α1 μπάσκετ Ανδρών

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Η κλήρωση για τη νέα διοργάνωση έφερε τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται εκτός έδρας στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Άρη, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ηρακλή.

Για την 3η αγωνιστική (24/10), η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι του α΄ γύρου της κανονικής περιόδου. 

Για διάθεση από πλευράς των συμμετεχουσών ομάδων στην Basket League για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, κατά την εκδήλωση της κλήρωσης.

«Η αισιοδοξία μου για το νέο πρωτάθλημα είναι μεγάλη, παρά τις νέες συνθήκες. Οι προπονητές και οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να συμβάλλουν και αυτοί», είπε. 

«Η ΕΡΤ θέλουμε να είναι δίπλα μας για αρκετά χρόνια από εδώ και πέρα […] Υπάρχει διάθεση και θέληση για κεντρική διαχείριση και με τη στήριξη όλων των ΚΑΕ βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των συζητήσεων και μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία που θέλουμε».

Εν τω μεταξύ, στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το 1ο Σούπερ Καπ, ο νέος θεσμός του ΕΣΑΚΕ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών αγώνων είναι Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Περιστέρι. Η Κυπελλούχος Ελλάδας ΑΕΚ αντιμετωπίζει ξανά τον περυσινό φιναλίστ του θεσμού Προμηθέα στο 1ο Σούπερ Καπ.

Στο νέο θεσμό συμμετέχουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας της Basket League, της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (10/10, ρεπό ο Κολοσσός Ρόδου):

  • Πανιώνιος-Προμηθέας Πατρών
  • ΑΕΚ-Ηρακλής
  • ΠΑΟΚ-Λαύριο
  • Άρης-Παναθηναϊκός
  • Χαρίλαος Τρικούπης-Ιωνικός Νικαίας
  • Λάρισα-Περιστέρι