Skip to main content

Βρέθηκε νεκρή ο Ολυμπιονίκης Χειμερινών Αγώνων, Μπλάνκα Οτσόα

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες του εντοπισμού της Ισπανίδας Ολυμπιονίκη Χειμερινών Αγώνων, Μπλάνκα Φερνάντεθ Οτσόα.

Η 56χρονη βρέθηκε νεκρή χθες Τετάρτη (4/09) στο βουνό Λα Πενιότα, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Μαδρίτης. Η Οτσόα αγνοούνταν από τις 23 Αυγούστου, όταν χάθηκαν τα ίχνη της κι ενώ όπως είχε ενημερώσει τους δικούς της ανθρώπους θα πήγαινε για πεζοπορία.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της, με τη συνδρομή και δεκάδων εθελοντών που ζήτησαν να συνεισφέρουν στις έρευνες.

Η σορός της τελικά εντοπίστηκε τρία 24ωρα μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου της, την περασμένη Κυριακή (1/09). Προς το παρόν τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν άγνωστα και διερευνώνται από την αστυνομία.

Η εκλιπούσα συμμετείχε τέσσερις φορές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως το 1992, ενώ με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 1992 έγινε η πρώτη Ισπανίδα αθλήτρια που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα.

Μέσω των social media μεγάλα αστέρια του αθλητισμού της Ισπανίας, ανάμεσά τους οι Πάου Γκασόλ, Ίκερ Κασίγιας και Φερνάντο Αλόνσο, εξέφρασαν την θλίψη τους για τον χαμό της Οτσόα.