Skip to main content

EURO 2020: Καταδίκη απ΄ όλες τις πλευρές για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες της Αγγλίας

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της Εθνικής, μετά την ήττα από την Ιταλία στον τελικό του Euro 2020 στα πέναλτι, χθες στο Γουέμπλεϊ.

«Η FA καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και είναι άκρως απογοητευμένη, από τον διαδικτυακό ρατσισμό στα κοινωνικά μέσα, που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας στην Εθνική ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε κρύβεται πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος για να ακολουθήσει την ομάδα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες, ζητώντας παράλληλα τις σκληρότερες ποινές για οποιονδήποτε υπεύθυνο».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της Εθνικής Αγγλίας. «Είμαστε αηδιασμένοι που ορισμένα μέλη της ομάδας μας -που έδωσαν τα πάντα γι’ αυτή τη φανέλα το φετινό καλοκαίρι- έχουν υποστεί ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο μετά το σημερινό παιχνίδι», ήταν το μήνυμα στο Twitter.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι θα ερευνήσει τα συγκεκριμένα μηνύματα και αναρτήσεις. «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα επιθετικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατευθύνονται προς τους ποδοσφαιριστές μετά τον τελικό του Euro 2020. Αυτή η καταχρηστική συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα διερευνηθεί», ανέφερε στο Twitter η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, κάλεσε τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρέσουν αυτό το περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους.

«Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την αηδιαστική διαδικτυακή κακοποίηση, πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να δράσουν αμέσως για να αφαιρέσουν και να αποτρέψουν αυτά τα μηνύματα μίσους».

Η Άρσεναλ ανέβασε μήνυμα υποστήριξης προς τον Μπουκάγιο Σάκα, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστήριξε τον Μάρκους Ράσφορντ.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τόσο σκληρό. Αλλά τα ίδιο και η προσωπικότητά σου, ο χαρακτήρας σου, η γενναιότητά σου. Θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα. Ανυπομονούμε να επιστρέψεις μαζί μας», έγραψαν οι «κανονιέρηδες».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα, αναφερόμενη στον Ράσφορντ: «Ένα χτύπημα της μπάλας δεν μπορεί να σε καθορίσει ως ποδοσφαιριστή ή άτομο».

Πηγή: Reuters