Skip to main content

Euro 2020: Η ώρα για το νέο πρωταθλητή Ευρώπης έφτασε

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και το βράδυ της Κυριακής (11/07, 22:00), Αγγλία και Ιταλία θα μονομαχήσουν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου μπροστά σε 60.000 και πλέον φιλάθλους, για το «στέμμα» της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες από κάθε άποψη για το μεγάλο αγώνα που θα κρίνει ποια ομάδα θα «κόψει πρώτη το νήμα» στο Euro 2020 και θα πάρει την θέση της Πορτογαλίας στον «θρόνο».

Η «σκουάντρα ατζούρα» χρειάστηκε τη διαδικασία των ΄πέναλτι για να αποκλείσει στους ημιτελικούς την Ισπανία, ενώ τα «Τρία Λιοντάρια» την παράταση για να κάμψουν την αντίσταση της Δανίας, με το αμφισβητούμενο πέναλτι που δόθηκε στο 104΄ και από το οποίο ο Χάρι Κέιν με διπλή προσπάθεια έστειλε την Αγγλία στον τελικό.

Οι γηπεδούχοι θα έχουν την «χρυσή» ευκαιρία μπροστά στο κοινό τους να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο τους σε κορυφαία διοργάνωση μετά από 55 ολόκληρα χρόνια και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, όταν και είχαν πανηγυρίσει το τελευταίο τους τρόπαιο.

Η Ιταλία βρίσκεται για 4η φορά στην Ιστορία της σε τελικό Euro. Το είχε κατακτήσει το 1968 στη Ρώμη με αντίπαλο την Γιουγκοσλαβία, ενώ το 2000 και το 2012 ηττήθηκε από την Γαλλία και την Ισπανία σε Ρότερνταμ και Κίεβο αντίστοιχα.

Επί συνόλου 27 αναμετρήσεων που έχουν δώσει μεταξύ τους στο παρελθόν, οι Ιταλοί μετρούν 10 νίκες, οι Αγγλοι 8, ενώ 9 φορές δεν αναδείχθηκε νικητής.