Skip to main content

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23: «Ασημένιος» ο Καραλής στο επί κοντώ

Στο βάθρο των νικητών του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 του Ταλίν ανέβηκε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Όπως συνέβη και πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Γκέβλε, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν δεύτερος στο αγώνισμα και φόρεσε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη έκανε καλύτερο άλμα στα 5.65 μέτρα, αφού νωρίτερα είχε περάσει με την πρώτη του προσπάθεια τα 5.30μ και 5.50μ., ενώ χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να υπερβεί τα 5.65μ.

Σε εκείνο το σημείο επέλεξε να αφήσει τα 5,70 μ. και να δοκιμάσει μία φορά στα 5.75 μ. και δύο στα 5,80 μ., προκειμένου να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο και να ισοφάριζε το ατομικό του ρεκόρ. Δεν τα κατάφερε, όμως. Ο Εθάν Κομόντ (Γαλλία) αναδείχθηκε νικητής με άλμα στα 5.80 μ. όσο και το ατομικό του ρεκόρ.

Με το μετάλλιο που κατέκτησε το Σάββατο ο Καραλής κατάφερε να συνεχίσει το σερί που έχει στα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών. Μπροστά του, πλέον, έχει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στην πρώτη του συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη στα 22 του χρόνια, εκεί όπου θα επιδιώξει να μπει στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Ελλάδα μετρά με το σημερινό 4 μετάλλια στη διοργάνωση, αφού έχει ήδη πανηγυρίσει το χάλκινο με τον Μουζενίδη στη σφαιροβολία και τα ασημένια με την Καρύδη στο τριπλούν και τον Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία και βρίσκεται στην 16η θέση στο σχετικό πίνακα.