Skip to main content

Αγωνιστική με… δόσεις στην Α1 μπάσκετ

Σε τέσσερις «δόσεις» θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την 18η αγωνιστική, με την οποία συνεχίζεται η Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

Το κυρίως… πιάτο είναι προγραμματισμένο για το σαββατοκύριακο (1-2/2), όταν θα πραγματοποιηθούν οι πέντε από τους επτά αγώνες της 18ης ημέρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον από το σημερινό πρόγραμμα παρουσιάζει το ντέρμπι για την τρίτη θέση της κατάταξης ανάμεσα στον Προμηθέα και τον Ήφαιστο Λήμνου.

Οι Πελοποννήσιοι, με προβάδισμα ενός βαθμού, υποδέχονται τους νησιώτες στην Πάτρα και θέλουν τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθούν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Αν όμως ο Ήφαιστος φύγει με το «διπλό» θα φτάσει τον Προμηθέα στη βαθμολογία, ωστόσο χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον τέσσερις πόντους για να υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ενδιαφέρον  παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ηρακλή, καθώς αμφότεροι δίνουν μάχη για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σημαντικό παιχνίδι στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία είναι αυτό θα διεξαχθεί την Κυριακή (2/2) στο κλειστό της Πυλαίας, εκεί όπου ο -εκ των ουραγών- ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου, με τους νησιώτες να έχουν προβάδισμα ενός βαθμού.

 Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στις 15 Φεβρουαρίου τον Άρη, καθώς τον περιμένει εβδομάδα με διπλή αγωνιστική στη Euroleague.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο στις 26/2, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 18η ημέρα, καθώς την προσεχή Τετάρτη υποδέχεται την Ανβίλ Βλότσλαβεκ, για το Basketball Champions League.

Το πρόγραμμα (Σάββατο 1/2):

  • Λαύριο-Περιστέρι (15:45)
  • Λάρισα-Ιωνικός Νικαίας (15:45)
  • Πανιώνιος-Ηρακλής (15:45)
  • Προμηθέας Πατρών-Ήφαιστος Λήμνου (17:45)