Skip to main content

ΡΙΟ 2016 – Μπάσκετ: «Προπόνηση» της Team USA στον τελικό με Σερβία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν αντίπαλο ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και το απέδειξαν και στον τελικό της διογάνωσης, νικώντας τη Σερβία με 96-66 κι ενώ η διαφορά είχε υπερβεί ακόμη και τους 40 πόντους.

Στο «αντίο» του μεγάλου Μάικ Σιζέφσκι από τον πάγκο μιας ομάδας που τίμησε όσο λίγοι με την παρουσία και τις επιτυχίες του, οι ΗΠΑ κατάκτησαν το τρίτο σερί και συνολικά 16ο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, επεκτείνοντας ένα ρεκόρ που είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα όχι να καταρρίψει, αλλά να πλησιάσει.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πάλεψε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν στη λήξη του το σκορ ήταν 19-15 εις βάρος τους. Από εκείνο το σημείο, όμως, ο Κέβιν Ντουράντ (30 πόντοι) και η «παρέα» του πάτησαν το… γκάζι και εξασφανίστηκαν.

Το νέο «αστέρι» του Γκόλντεν Στέιτ πέτυχε τους 18 από τους 32 πόντους της ομάδας του στη δεύτερη περίοδο (4 τρίποντα, 3 δίποντα), συνεπικουρούμενος από τον Ντεμάρκους Κάζινς που σε μόλις 10 λεπτά έκανε double-double με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ!

Εκτός του Σιζέφσκι, ο αγώνας αποτέλεσε επίσης «κύκνειο άσμα» και για τον Καρμέλο Άντονι στην Εθνική ομάδα. Ο άσος των Νικς έγινε απόψε ο μοναδικός Αμερικανός μπασκετμπολίστας που κατακτά τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και όταν αποσύρθηκε από τον προπονητή του, αποθεωθηκε.