Skip to main content

Κορακάκη: «Έχω μείνει άφωνη»

Στα 22 της χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα: Ολυμπιακό χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, πρωτιές σε Παγκόσμια Κύπελλα και τώρα και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Άννα Κορακάκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση της Νότιας Κορέας και είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ευτυχισμένη:

«Έχω μείνει άφωνη. Είναι μια μεγάλη μέρα για μένα. Κέρδισα αυτόν τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014, στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ISSF, ακόμα αγωνιζόμουν στην κατηγορία των νεάνιδων». 

Το γεγονός ότι εξασφάλισε και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο την κάνει να αισθάνεται «διπλά» χαρούμενη: «Αισθάνομαι υπέροχα για αυτή την νίκη. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ τώρα να κάνω ένα διάλειμμα πριν ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχουν ακόμα δυο χρόνια για να πάω και θα χρειαστεί να φορτίσω τις μπαταρίες μου μετά από αυτό το πρωτάθλημα». 

Οι τελευταίες δύο βολές ήταν μια μονομαχία ανάμεσα σε αυτή και την καλή της φίλη, Ζοράνα Αρούνοβιτς. «Είναι λίγο περίεργο για μένα. Είναι μια από τις καλύτερες φίλες μου, μέσα και έξω από τα σκοπευτήρια. Κατά τη διάρκεια του τελικού χαμογελούσαμε η μια στην άλλη και αστειευόμασταν που ήμασταν σε αυτή την κατάσταση».