Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μία… ανάσα από το χρυσό στο μπάσκετ οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αντίπαλο στο μπάσκετ, καθώς επιβλήθηκαν με 82-76 και της Ισπανίας με και πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ανδρών.

Κόντραραν όσο μπορούσαν οι «φούριας ρόχας», αλλά όταν πλησίασαν στο σκορ οι Αμερικανοί «πατούσαν το γκάζι» και έπαιρναν αμέσως διαφορά που κυμαίνονταν μεταξύ 8 και 10 πόντων. Τελικά η ομάδα του Σιζέφσκι πέτυχε το στόχο της, αυτή την φορά χωρίς να φτάσει στην… κατοστάρα και, πλέον, απέχει ένα βήμα από το να προσθέσει στη συλλογή της ένα ακόμη χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Οι 23 πόντοι του Πάου Γκασόλ δεν ήταν αρκετοί για τους Ίβηρες, που πάλεψαν μέχρι το τέλος, αλλά απέναντί τους είχαν την ομάδα που έχει να χάσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2006 και συγκεκριμένα τότε που η εθνική Ελλάδας την είχε νικήσει με 101-95 στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. 

Ο Κλέι Τόμπσον με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των Αμερικανών που περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής από το νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Αυστραλία και στη Σερβία (01:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου).