Skip to main content

Προολυμπιακό Τεργέστης: Μία νίκη ακόμη και πάει Τόκιο

Άλλη μία νίκη χρειάζεται η Εθνική ομάδα γυναικών υδατοσφαίρισης, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως αναμενόταν, έκανε ένα ακόμη «υγιεινό περίπατο» την Παρασκευή (22/01) στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, αυτή την φορά απέναντι στην αδύναμη Σλοβακία, την οποία διέλυσε με 22-3,

Απομένει, πλέον, ο ημιτελικός του Σαββάτου (23/01, 19:00), πιθανότατα με την Ολλανδία, με το νικητή να παίρνει το ένα από τα δύο «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα κορίτσια της «γαλανόλευκης» έκαναν το καθήκον τους με την Σλοβακία και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στο μεγάλο ματς του Σαββάτου, που εκτός απρόοτου θα είναι η Ολλανδία (παίζει αργότερα με το αδύναμο Καζακστάν).

Το θετικό από την αναμέτρηση με την Σλοβακία, που δεν χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, ήταν το γεγονός πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τεό Λοράντος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις διεθνείς, δοκιμάζοντας παράλληλα και κάποια σχήματα που είχε στο μυαλό του ενόψει της συνέχειας.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-5, 2-7, 0-6

Η σύνθεση και οι σκόρερ της Ελλάδας:  Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 6, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Βασ. Πλευρίτου 4, Ελ. Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σταματοπούλου.