Skip to main content

Επιστροφή στα ”σαλόνια” με νίκη στη Λέσβο (1-0) για Ηρακλή

Με πολύ μεγάλη νίκη, εκτός έδρας μάλιστα, συνδύασε την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνια ο Ηρακλής, που επιβλήθηκε 1-0 της Καλλονής στη Μυτιλήνη με γκολ του Περόνε στο 7ο λεπτό.

Στο σημείο εκείνο ο Τσιλιανίδης ”πάτησε” για τον επερχόμενο έμπειρο Αργεντινό επιθετικό κι εκείνος με σουτ νίκησε τον Χογκ, ”σκοτώνοντας” την πρώην ομάδα του, καθώς αυτό έμελλε να είναι το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά αλλά σούταρε άστοχα κι ενώ οι γηπεδούχοι έδιναν άπλετο χώρο στους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου.

Οι ”νησιώτες” του πρωτόπειρου στη Σούπερ Λίγκα Θαλή Θεοδωρίδη ”πελαγοδρομούσαν” και στο 32ο λεπτό παραλίγο να σημειώσουν… αυτογκόλ, όταν ο Κεϊτά με κεφαλιά προς τα πίσω λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακά του.

Ο “Γηραιός” κινδύνεψε μόνο μια φορά στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 40΄ ο Μανούσος βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από το δοκάρι του Χουάντερσον.

Ίδιο το αγωνιστικό μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν άναρχα για την ισοφάριση και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κοντρολάρει το ρυθμό και να χάνει σημαντική ευκαιρία για το 0-2 στο 79΄, όταν η κεφαλιά του Μπαρτολίνι βρήκε στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυριακίδης, αν και μόνος, σούταρε άστοχα.