Skip to main content

Πρεμιέρα με νίκη (2-0) στην Κομοτηνή για τον Αστέρα Τρίπολης

Ιδανική εκκίνηση έκανε ο Αστέρας Τρίπολης στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος καθώς ξεκίνησε με νίκη στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 του Πανθρακικού.

Ο αγώνας της Κομοτηνής διεξήχθη υπό δυνατή βροχόπτωση σε μεγάλο μέρος της διάρκειάς του, με τους Αρκάδες να είναι ανώτεροι και σαφέστατα πιο ”ομάδα” από τον αντίπαλό τους.

Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη επέβαλε την κυριαρχία του και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να γίνουν επικίνδυνοι ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Ο ”νεοφερμένος” Φακούντο Μπερτόλιο ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα, καθώς στο 25ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στη σέντρα του Πάμπλο Μάσα, σκοράροντας το ”παρθενικό” τέρμα του στην Ελλάδα και στο 77΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όταν βιάστηκε να εκτελέσει φάουλ κι ενώ ο διαιτητής Παπαδόπουλος του είχε πει να περιμένει.

Η αρκαδική ομάδα είχε μια νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο στο 36΄, όταν ο Μάσα πέρασε ακόμη και τον τερματοφύλακα Γιώργο Αθανασιάδη, αλλά ο Σοφιάν Σερφά έδιωξε την μπάλα εκατοστά πριν περάσει τη γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι εδραίωσαν τελικά τη νίκη τους και έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών στο 63ο λεπτό, με τον επίσης ”νέο” στον Αστέρα Απόστολο Γιάννου να ανοίγει με τη σειρά του ”λογαριασμό” στη νέα σεζόν, καθώς νίκησε από κοντά με δεύτερη προσπάθεια τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.