Skip to main content

Το μήνυμα Ζαγοράκη για την 4η Ιουλίου 2004

Η 4η Ιουλίου είναι «τυπωμένη» στη μνήμη όλων των Ελλήνων, καθώς πριν από 17 χρόνια, στην ιβηρική χερσόνησο, συντελέστηκε ένα μεγάλο γεγονός για τη χώρα: η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2004.

Ένα γεγονός που ξέφυγε από το πλαίσιο της αθλητικής διάστασης συνεγείροντας τον ελληνισμό ανά την υφήλιο, ο οποίος υποδέχθηκε το επίτευγμα προσδίδοντάς του όλα τα χαρακτηριστικά, τα οποία η παγκόσμια κοινότητα χαρακτήρισε ως το «θαύμα της Ελλάδας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πιο αρμόδιος προκειμένου να θυμηθεί και να τοποθετηθεί για τότε δεν ήταν άλλος από τον αρχηγό εκείνου του συγκροτήματος και νυν πρώτος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης.

«Η επέτειος της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ένα ανεπανάληπτο σημείο αναφοράς και ξυπνά ανεξίτηλες μνήμες και δυνατά συναισθήματα», αναφέρει στο μήνυμά του ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Και συνεχίζει: «Η αγωνιστική επιτυχία μας, τοποθέτησε την Ελλάδα στο κέντρο της διεθνούς ποδοσφαιρικής σκηνής και παρέδωσε μια μεγάλη κληρονομιά στις επόμενες γενιές, η αξιοποίηση της οποίας ακόμα και μέχρι σήμερα εξαρτάται από την προσωπική μας θέληση. Διότι η 4η Ιουλίου 2004 είναι η μέρα που ένωσε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης».

Στη συνέχεια ο Ζαγοράκης κάνει αναφορά στο ομαδικό πνεύμα, που ήταν η κινητήριος δύναμη της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ: «Δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω στην πανίσχυρη δύναμη της ομάδας, χάρη στην οποία πριν από 17 χρόνια τέτοια μέρα, κατακτούσαμε το πολυπόθητο τρόπαιο».

Και καταλήγει: «Για τις μοναδικές στιγμές  που έζησα και θυμάμαι ολοζώντανα, ευχαριστώ πραγματικά όλους τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μας, τα μέλη της αποστολής και τον Θεό που με αξίωσε να βιώσω αυτό το θείο δώρο».