Skip to main content

Χωρίς κόσμο το εφετινό ATP Finals

Χωρίς την παρουσία θεατών θα διεξαχθούν οι αγώνες του εφετινού τουρνουά τένις ATP Finals στο Λονδίνο.

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές η 50ή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε άδειες εξέδρες, καθώς πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τις οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς τα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η έναρξη των αγώνων είναι προγραμματισμένη για τις 15 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι διοργανωτές θα επιστρέψουν τα χρήματα σε όσους είχαν προλάβει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους πριν τη σχετική απόφαση για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Η ATP ανακοίνωσε και τους πρώτους τρεις τενίστες που έχουν εξασφαλίσει θέση στη διοργάνωση. Σύμφωνα με το ranking που έχει διαμορφωθεί, οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ντόμινικ Τιμ εξασφάλισαν θέση στο τουρνουά των οκτώ καλύτερων της χρονιάς. Οι άλλοι πέντε θα προκύψουν από τη βαθμολογία που θα διαμορφωθεί στα υπόλοιπα τουρνουά.

Τέλος, η ATP ενημέρωσε σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης τόσο του Roland Garros και του US Open, όσο και άλλων φημισμένων τουρνουά, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο καλεντάρι, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν από την ταχύτητα εξάπλωσης της πανδημίας.

Το προσωρινό καλεντάρι της ΑΤP:

Έναρξη

22 Αυγούστου Σινσινάτι/Νέα Υόρκη Western & Southern Open
31 Αυγούστου Νέα Υόρκη US OPEN
8 Σεπτεμβρίου Κιτσμπούελ Generali OPEN
14 Σεπτεμβρίου Ρώμη International BNL D’ITALIA
21 Σεπτεμβρίου Αμβούργο Hamburg European OPEN
27 Σεπτεμβρίου Παρίσι ROLLAND GARROS
12 Οκτωβρίου Αγία Πετρούπολη St. Petersburg OPEN
19 Οκτωβρίου Αμβέρσα European Open
19 Οκτωβρίου Μόσχα VTB Kremlin Cup
26 Οκτωβρίου Βιέννη Erste Bank Open
2 Nοεμβρίου Παρίσι Rolex Paris Masters
9 Nοεμβρίου Σόφια Sofia Open
15 Nοεμβρίου Λονδίνο ΑΤP Finals