Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Έχασε αήττητο και δεύτερη θέση η Εθνική

Η Εθνική ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018, με 1-2 από το Βέλγιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», χάνοντας και τη δεύτερη θέση που κατείχε ως απόψε, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» εξασφάλισαν και μαθηματικά την κορυφή κι έγιναν η πρώτη ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης που προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σκίμπε προχώρησε σε αλλαγές στην ομάδα, αφού η τακτική προσέγγιση του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι ίδια με εκείνη απέναντι στην Εσθονία. Συγκεκριμένα, επέστρεψε ο Παπασταθόπουλος και ξεκίνησαν οι Σάμαρης και Δώνης.  

Ο επιθετικός της Στουτγάρδης ήταν εξαιρετικός και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη βελγική άμυνα, όπως στο 12ο λεπτό που έκλεψε από τον Ντεμπελέ στη μεσαία γραμμή, έκανε την κούρσα ως την αντίπαλη περιοχή και ανάγκασε τον Κουρτουά σε δύσκολη απόκρουση.

Το στήσιμο της Εθνικής ήταν πολύ καλό και δεν άφηνε χώρους στους «κόκκινους διαβόλους». Μάλιστα, ήταν η ελληνική ομάδα που είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη στο 18΄, όταν ο αριστερός «κεραυνός» του Σταφυλίδη τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κουρτουά, που είχε βρει ελάχιστα με τα ακροδάχτυλα την μπάλα. 

Η  Ελλάδα συνέχισε με την ίδια τακτική, καθώς φρόντιζε να έχει «τακτοποιημένη» την ανασταλτική λειτουργία της και οσάκις έβρισκε χώρο να επιτίθεται. Στο 52΄ μάλιστα παραλίγο να γίνει κάτι καλό, όταν ο Μανιάτης σέντραρε και ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ενάντια στη ροή του αγώνα οι Βέλγοι πήραν το προβάδισμα στο 70΄ με το αριστερό σουτ του Βερντόνγκεν έξω από την περιοχή, για να απαντήσει στο 73΄ ο Ζέκα με άψογο πλασέ στην κίνηση, από σέντρα του Τζαβέλλα.

Πάνω όμως που η ελληνική ομάδα φάνηκε να έχει το momentum δέχθηκε γκολ -μαχαιριά από τον Λουκάκου στο επόμενο λεπτό, όταν ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ μπήκε ανάμεσα σε Παπασταθόπουλο – Μανωλά και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-2, που σήμανε μια άδοξη κι άδικη ήττα για την Εθνική.