Skip to main content

Πόλο: Πρώτη και… καλύτερη στον όμιλό της η Εθνική Γυναικών

Η Εθνική Γυναικών κατάκτησε την πρώτη θέση στο Β΄ όμιλο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης, με την τρίτη νίκη στους ισάριθμους αγώνες της, που αυτή τη φορά επιτεύχθηκε απέναντι στην πολύ δυνατή Ουγγαρία (8-5).

Στον αυριανό (22/1) προημιτελικό η «γαλανόλευκη» ομάδα θα έχει, θεωρητικά, εύκολο έργο απέναντι στη σαφώς υποδεέστερη Σλοβακία (21:00), αλλά η πρόκριση στο Τόκιο θα κριθεί στον ημιτελικό του Σαββάτου, απέναντι στην Ιταλία ή την Ολλανδία.

Η νίκη απέναντι στις Μαγυάρες δίνει πρεστίζ και ανεβάζει την ψυχολογία των διεθνών ενόψει του αυριανού αγώνα και κυρίως του ημιτελικού, καθώς αν πιάσει ανάλογη απόδοση δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν.

Οι αθλήτριες του Τεό Λοράντου έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στην παίκτρια λιγότερη, υποχρεώνοντας την αντίπαλό της σε μόλις 4 γκολ στις 17 προσπάθειες, ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου «κατέβασε ρολά» με 17 αποκρούσεις.

Πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με 3 γκολ, 2 σημείωσε η Ξενάκη και από ένα οι Τσουκαλά, Ελευθεριάδου και Μαργαρίτα Πλευρίτου.