Skip to main content

Ευρωμπάσκετ 2017: Πρεμιέρα με Ισλανδία για Ελλάδα

Η αυλαία του Ευρωμπάσκετ 2017 ανοίγει σήμερα και θα κλείσει στις 17 Σεπτεμβρίου, θα μείνει δε στην Ιστορία ως το δεύτερο στα 80 χρόνια του θεσμού που συνδιοργανώνεται από τέσσερις χώρες (Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία και Τουρκία).

Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν πριν δύο χρόνια, το 2015 όταν το συνδιοργάνωσαν οι Γερμανία, Γαλλία, Λετονία και Κροατία. Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα διεξαχθούν σε Ελσίνκι, Τελ Αβίβ, Κλουζ και Κωνσταντινούπολη (31/8-7/9), ενώ οι χιαστί αναμετρήσεις της τελικής φάσης (9-17 Σεπτεμβρίου) θα λάβουν χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η ελληνική Εθνική, που μετέχει στον όμιλο του Ελσίνκι (Α΄), ρίχνεται στη μάχη το απόγευμα (16:30) με πρώτο αντίπαλο την Ισλανδία, ενώ έπονται οι Γαλλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Πολωνία.

Φέτος συμπληρώνονται 12  χρόνια από την τελευταία φορά που η Ελλάδα ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση (2005 – Βελιγράδι) και 8 από το τελευταίο μετάλλιο (2009 – 3η θέση στην Πολωνία).

Στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα, όμως η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, παρότι είχε ξεκινήσει προετοιμασία με την Εθνική, μείωσε τις προσδοκίες.