Skip to main content

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Πήρε την πρόκριση για το Ρίο η Δράκου

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το επόμενο καλοκαίρι εξασφάλισε η Νόρα Δράκου.

Ο μεγάλος στόχος της Πατρινής πρωταθλήτριας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης του Καζάν έγινε πραγματικότητα. Μετά τη συμμετοχή της στον τελικό των 50μ. ύπτιο και τα δύο πανελλήνια ρεκόρ που σημείωσε (50μ. και 100μ. ύπτιο), κατάφερε να «τσεκάρει» την παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, καθώς σήμερα έπιασε το υψηλό όριο στους προκριματικούς των 50μ ελεύθερο.

Η 23χρονη κολυμβήτρια πέτυχε επίδοση 25.22, που μπορεί να μην ήταν αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο για τους απογευματινούς ημιτελικούς (κατετάγη 19η), ωστόσο θα είναι παρούσα για δεύτερη σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από εκείνους του Λονδίνου.

Πολύ καλές εμφανίσεις, που όμως, δε συνοδεύτηκαν με προκρίσεις στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους, έκαναν το πρωί του Σαββάτου οι Απόστολος Χρήστου και Κάτια Σαρακατσάνη.

Ο πρώτος σημείωσε την καλύτερη εφετινή του επίδοση στα 50μ ύπτιο (25.50), αλλά έμεινε εκτός συνέχειας μιας και κατετάγη 24ος στο σύνολο. ολοκληρώνοντας -σε επίπεδο ατομικών αγωνισμάτων- την παρουσία του στη διοργάνωση.

Στους προκριματικούς των 50μ πρόσθιο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε χρόνο 31.58. Στα 38 της χρόνια, η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια των αγώνων συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ (είχε 32.14 από μίτινγκ στη Μπάνια Λούκα τον περασμένο Απρίλιο) και «άγγιξε» το πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Εξάρχου (31.52), το οποίο κρατάει από το 2009, ενώ παράλληλα βρέθηκε πολύ κοντά και στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 (31.50).

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, από μία αθλήτρια που είχε μείνει εκτός δράσης για 10 ολόκληρα χρόνια και επανήλθε πέρυσι στις πισίνες.