Skip to main content

Γερμανία: Ο Κρόος χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Οζίλ

Ο Γερμανός διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κρόος, άσκησε κριτική στον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα, Μεσούτ Οζίλ, για τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη «νατσιονάλμανσαφτ». 

Ο 29χρονος Οζίλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Ιούλιο, αφού η Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία και δέχθηκε έντονη κριτική. Τότε, ο μέσος της Άρσεναλ είχε κάνει λόγο για «ρατσισμό και ασέβεια» λόγω της τουρκικής καταγωγής του.

«Βασικά, ο Μεσούτ είναι ένας αξιόλογος διεθνής και ως παίκτης άξιζε μια καλύτερη αποχώρηση» ανέφερε ο Κρόος στην εφημερίδα Bild, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. «Αλλά ο τρόπος με τον οποίο παραιτήθηκε δεν ήταν καλός», πρόσθεσε.

Ο Οζίλ ήταν βασικό μέλος της ομάδας που κατάκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 και ψηφίστηκε στη Γερμανία ως «παίκτης της χρονιάς» πέντε φορές από το 2011.

Δέχθηκε όμως έντονη κριτική για τη φωτογραφία του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Μάιο, καθώς και για τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Στη δήλωση αποχώρησής του τον περασμένο μήνα, ο Οζίλ κατηγόρησε επίσης τη γερμανική ομοσπονδία (DFB) ότι δεν κατάφερε να τον στηρίξει.

«Μέρη της δήλωσής του, που ορθώς ανέφερε, δυστυχώς επισκιάζονται από το σημαντικά υψηλότερο ποσό ανοησίας», ανέφερε ο Κρόος. «Νομίζω ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ρατσισμός στην Εθνική ομάδα και το DFB δεν υπάρχουν».

Ο 28χρονος Κρόος, ο οποίος κατάκτησε τους τρεις τελευταίους τίτλους του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να ακολουθήσει τον Οζίλ, μετά την αποτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Θα συνεχίσω προς το Euro 2020 και έχω θέσει τον εαυτό μου στο στόχο να είναι πολύ πιο επιτυχημένος εκεί απ΄ ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε. «Είχα μια καλή κουβέντα με τον προπονητή της Εθνικής, Γιόαχιμ Λεβ. Θα βρούμε λύσεις μαζί για να μπορώ να κάνω ένα διάλειμμα».