Skip to main content

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Πρόκριση και πανελλήνιο ρεκόρ ο Δημητριάδης

Το εισιτήριο για τους ημιτελικούς των 200μ πεταλούδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης στο Καζάν εξασφάλισε ο Στέφανος Δημητριάδης.

Πρόκειται για την πρώτη πρόκριση Έλληνα κολυμβητή σε ημιτελικό αγωνίσματος στη διοργάνωση. Στον πρωινό προκριματικό ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και με χρόνο 1:56.23 κατετάγη τρίτος στη σειρά του (πέρασε τον Νοτιοαφρικανό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Τσαντ Λε Κλος) και 10ος στο σύνολο, εξασφαλίζοντας θέση στους απογευματινούς (19:04) ημιτελικούς.

Η επίδοση του Δημητριάδη αποτελεί παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 1:56.47 που κρατούσε ο Γιάννης Δρυμωνάκος από τις 27 Μαρτίου 2007, στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης. Για τον 26χρονο κολυμβητή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε ημιτελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και πλέον ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τη 15η θέση που είχε πάρει το 2011 στη Σανγκάη.

Η Θεοδώρα Γιαρένη προσπάθησε στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο, αλλά δε μπόρεσε να περάσει στους απογευματινούς ημιτελικούς. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε χρόνο 2:01.00, όχι πολύ μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (2:00.12) και κατετάγη 33η σε σύνολο 63 κολυμβητριών που συμμετείχαν στο αγώνισμα.