Skip to main content

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Ήττα και εκτός τετράδας η εθνική γυναικών

Εκτός τετράδας του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου του Καζάν έμεινε η εθνική γυναικών της υδατοσφαίρισης, μετά την ήττα από την Ιταλία με 6-9.

Μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει για τις θέσεις 5-8, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 17:00 με τη Ρωσία, ενώ η «σετερόζα» θα μονομαχήσει με την Ολλανδία, για μία θέση στον τελικό της Παρασκευής. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα είχε 4/6 με παίκτρια παραπάνω δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση που μας είχε συνηθίσει στις μεγάλες διοργανώσεις. Με μόλις 2/10 με παίκτρια παραπάνω η Ιταλία πήρε τη μεγάλη νίκη στον προημιτελικό της διοργάνωσης, κυρίως χάρις στην πολύ καλή της άμυνα απέναντι στις διεθνείς μας.

Μέσα σε περίπου τρία λεπτά η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 4-1 και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μείωσε σε 5-4, οι Ιταλίδες βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν και πάλι (7-4). Και πάλι, όμως, η εθνική μας μείωσε σε 7-6 στις αρχές της τελευταίας περιόδου κι έδειξε ότι είχε το μομέντουμ του αγώνα, ωστόσο, με δύο αναπάντητα γκολ από τις Ντι Μάριο και Γκαριμπότι, η ομάδα της γειτονικής χώρας έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 3-2, 2-1

Οι συνθέσεις:
ΙΤΑΛΙΑ (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι 2, Κεϊρόλο, Ραντίκι 1, Αϊέλο, Ντι Μάριο 4, Μπιανκόνι 2, Έμολο, Πομέρι, Μπαρτζόν, Φρασινέτι, Τεάνι
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Στεφ. Χαραλαμπίδη 3, Κότσια 1, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση, Ι. Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθ. Πλερίτου, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου.