Skip to main content

Ιππασία: Επιτυχίες για την ελληνική αποστολή στο διεθνή αγώνα του Bojourishte

Με επιτυχίες επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το διεθνή αγώνα υπερπήδησης εμποδίων στο Bojourishte της Βουλγαρίας. 

Στο σημαντικότερο αγώνισμα Grand Prix του τετραημέρου, ύψους 1.60μ., ο Άγγελος Τουλούπης με τον Blue Balou 5 με μόλις 4 βαθμούς ποινής κατέκτησε την 4η θέση σε σύνολο 32 αθλητών.

Ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Idefix κατέλαβε την τρίτη θέση σε αγώνισμα ύψους 1.45μ., με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 70,39. 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σταύρος Γεωργόπουλος με τον Deister Z καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε αγώνισμα ύψους 1.20μ. με 0 βαθμούς και χρόνο 62,03. Τρίτη θέση και για την Σεμέλη Ποππ με την Arabella II σε αγώνισμα ύψους 1.25μ., με 0 βαθμούς και χρόνο 61,71. 

Στην Κατηγορία Νέων Ίππων, μία 2η και μία 3η θέση κατέλαβε ο Πάρις Κουτσογιάννης με τον Oakley CH με άπταιστες διαδρομές, ενώ και ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Painted Black πήρε μία 2η θέση στην ίδια κατηγορία. 

Στο αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών της σειράς Longines EEF Series 2021, η Εθνική ομάδα των Ενηλίκων με τους Άγγελο Τουλούπη – Bluie Balou 5, Κρίτων Ζαφειρόπουλο – Dicaprio και Αλέξανδρο Φουρλή – Idefix κατέλαβε την 5η θέση με συνολικά 40 βαθμούς ποινής.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ελληνική ομάδα πέτυχε το στόχο της για το 2021, που ήταν να προκριθεί για τον ημιτελικό της σειράς Longines EEF Series 2021, που θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας 8-11 Ιουλίου. Νικήτρια στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν η ομάδα της Ιταλίας με 4 βαθμούς.

Στο ομαδικό αγώνισμα των Παίδων, η ελληνική ομάδα με τις Αμαρυλλίδα Παρασχάκη – Havanna, Άρτεμη Ταλιάκη – Hip Hop, Αριάννα Δαρεμά – Calice και Μάγια Δρακάκη – Broadway συγκέντρωσαν στους δύο γύρους 12 βαθμούς και πήραν επίσης την 5η θέση.