Skip to main content

Η. Αρκούδης: Η Επιτροπή έπρεπε να κλείσει τα μάτια;

Δηλώσεις για το θέμα που έχει προκύψει με το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης έκανε το μέλος της Επιτροπής, Ηλίας Αρκούδης.

Ο κ. Αρκούδης διευκρίνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι η παράβαση που έχει συντελεστεί δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. «Όλες οι ψηφοφορίες είχαν ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Οι ψηφοφορίες ήταν οι εξής: Ως προς το κομμάτι της Ξάνθης ήταν 4-1 για την μεταβίβαση, όσον αφορά το ψευδές μετοχολόγιο ήταν ομόφωνη, δηλαδή 5-0. Η απόφαση σε σχέση με την πολυϊδιοκτησία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης ήταν 4-1».

Και συνέχισε, κάνοντας μια σοβαρή αποκάλυψη: «Και στις δύο περιπτώσεις η κυρία Μαρούπα είπε ότι τελέστηκε το αδίκημα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος τους, αλλά ζήτησε να μην υπάρχει ποινή, αν δεν βρούμε κάτι να τιμωρήσουμε τον Μαρινάκη».

Ο κ. Αρκούδης ρωτήθηκε και για την τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Αυτό που είπε ο υπουργός μας προσβάλλει. Εκτίθεται ο ίδιος. Που ξέρει το σκεπτικό μας, αν είναι τεκμηριωμένο ή όχι; Τους νόμους δεν τους βάζουμε εμείς, αλλά η βουλή. Για αυτά τα αδικήματα οι νόμοι λένε ότι υπάρχει υποβιβασμός. Ξεκάθαρα. Οτιδήποτε άλλο και αν κάναμε θα ήταν νομική ακροβασία. Ας κάνει ότι θέλει η ΕΠΟ, εμείς έπρεπε να κάνουμε αυτό».

Αναφορικά με τις αιχμές για μέλη της Ε.Ε.Α., ο κ. Αρκούδης απάντησε: «Λένε για τον κ.Τζουλάκη ότι διορίστηκε για αυτήν την δουλειά και αντικαταστάθηκε άλλος. Ψέμα! Ο προηγούμενος πρόεδρος είχε παραιτηθεί τον Μάρτιο και όταν ανέλαβε ο κ.Αυγενάκης έπρεπε να τον αντικαταστήσει. Όσο για τον καθηγητή που αντικαταστάθηκε, εγώ δεν τους είχα δει ποτέ. Οι υπόλοιποι είμαστε ορισμένοι είτε από τον Κοντονή είτε από τον Βασιλειάδη. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας. Και έκριναν και οι τακτικοί και οι αναπληρωματικοί ότι τελεστήκαν τα αδικήματα».

Στο δια ταύτα της υπόθεσης, το μέλος της Επιτροπής υπογράμμισε: «Έπρεπε να κλείσουμε τα μάτια; Επειδή λέγεται ΠΑΟΚ; Να μην υπάρξει ισονομία; Για όποιον έρθει καταγγελία θα εξεταστεί. Σε όλη μου την ζωή λέω ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Τι έπρεπε να κάνουμε; Nα πούμε ότι “Ο νόμος προβλέπει αυτά, αλλά ο κ.Αυγενάκης θέλει κάτι άλλο οπότε θα βάλουμε άλλη ποινή”»;

Όσο για το αν είναι δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ; «Με βάση τον νόμο είναι δεσμευτικό. Τώρα το μεταφέρουμε στη Super League και θα κρίνει ο δικαστής. Οι παραβάσεις που προβλέπονται είναι είτε υποβιβασμός είτε αποβολή από όλα τα πρωταθλήματα. Εμείς δεν θέλουμε να υποβιβαστεί κανένας ΠΑΟΚ, θέλουμε ισονομία. Εμείς βγάλαμε με μεγάλη πλειοψηφία τις αποφάσεις μας. Αυτά ήθελα να πω, για να μην πλανώνται διάφορα».

Για τις κινήσεις της κυβέρνησης ανέφερε ότι «εκθέτει τον εαυτό της, όχι εμάς. Όπως είπε και μέλος “πρέπει να δείξουμε ότι δεν υποχωρούμε, ότι έχουμε αξιοπρέπεια και είτε μικρός είτε μεγάλος θα τιμωρείται”».