Skip to main content

«Χρυσά» ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φλόριντα

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου. Οι Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 που φιλοξενείται στη Σαρασότα της Φλόριντα.

Οι δύο αθλήτριες έφτασαν τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, αφού ήταν πρώτες στο Παγκόσμιο Εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων, πέρυσι στο Μπουένος Άιρες, έχοντας νικήσει σε όλους τους αγώνες που έχουν πάρει μέρος ως πλήρωμα.

Πλέον, τις δύο ταλαντούχες κωπηλάτριες περιμένει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα δυο κορίτσια πήραν από την αρχή το προβάδισμα, έμειναν πρώτες ως το τέλος των 2000μ. και τερματίζοντας σε 7.11.67 άφησαν στη δεύτερη θέση τη Νότια Αφρική με 7.16.24 και τρίτη τη Ρωσία με 7.18.35.

Αμέσως μετά στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και ο Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να ανέβουν κι αυτοί στο βάθρο, παίρνοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 6.33.09.

Οι Έλληνες κωπηλάτες ήταν σταθεροί σε όλη τη διάρκεια της κούρσας και δεν έμειναν σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου. Το χρυσό κατάκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01.