Skip to main content

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Εκτός τελικών οι Ντουντουνάκη, Γκολομέεβ

Η Άννα Ντουντουνάκη και ο Κριστιάν Γκολομέεβ απέτυχαν να προκριθούν στους τελικούς των 100μ και 50μ πεταλούδας αντίστοιχα, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Γκουάνγκζου της Νότιας Κορέας.

Ο Έλληνας κολυμβητής «άγγιξε» την πρόκριση την οποία έχασε για μόλις 8 εκατοστά του δευτερολέπτου! Τερμάτισε σε 23.29 και κατετάγη 9ος, γεγονός που τον άφησε εκτός της τελικής οκτάδας.

«Ένιωθα καλά, μερικά λάθη έγιναν, στην έξοδο από το νερό και ο τερματισμός μου έκατσε λίγο κοντά, ήταν καλή κούρσα, ήταν η πιο γρήγορη σειρά, ήθελα να μπω έναν τελικό. Τώρα έχουμε λίγες μέρες μπροστά να συγκεντρωθώ στο 50άρι ελεύθερο που με ενδιαφέρει πολύ», δήλωσε λίγο μετά τον τερματισμό του.    

Από την πλευρά της η πρωταθλήτρια από τα Χανιά είχε πετύχει από το πρωί της Κυριακής (21/07) το στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το μεσημέρι συμμετείχε στον ημιτελικό των 100μ πεταλούδα, όπου ήταν ελάχιστα πιο αργή από τον προκριματικό και με χρόνο 57.99 (το πρωί είχε κάνει 57.88) έμεινε στην 15η θέση και αποκλείστηκε από τον τελικό. 

«Δεν είμαι σίγουρη αν η προπόνηση φτάνει για να βγάλω πολλές κούρσες φέτος. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και στα τελευταία μέτρα δεν είχα τόση δύναμη. Οι κούρσες εδώ δείχνουν ότι πρέπει του χρόνου να γίνω κι εγώ πιο γρήγορη κι ελπίζω να τα καταφέρω. Από τη στιγμή που βγήκε το όριο για τους Ολυμπιακούς, όλα καλά θα πάνε» τόνισε η ίδια.