Skip to main content

Γκουανγκζού 2019: Δεύτερη η Εθνική πόλο Γυναικών και περιμένει αντίπαλο

Η Εθνική Γυναικών διπλασίασε τις νίκες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού, επικρατώντας με 13-7 του Καζακστάν.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Γ΄ όμιλο και περιμένει τον αντίπαλό του στο χιαστί, που πιθανότατα θα είναι η Κίνα, με στόχο την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Εκεί, εφόσον προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ που αποτελεί και το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

Η Εθνική έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα κι έφτασε να προηγείται με 9-2, με πολύ καλή άμυνα κι εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση. Στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου οι Καζάκες έτρεξαν σερί 4-0 μειώνοντας σε 9-6, αλλά η Ελλάδα αντέδρασε κι έφτασε στην άνετη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του ομίλου η Ισπανία έκανε το 3/3, επικρατώντας με 19-6 της Κούβας και πήρε την πρωτιά και το απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η σύνθεση της Εθνικής: Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη 2, Κώτσια 1, Νίνου Ειρ. 2, Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 3, Κοτσιώνη.