Skip to main content

Euro 2016: Κορυφαίος ο Γκριζμάν

Ο πρώτος σκόρερ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, Αντουάν Γκριζμάν, αναδείχθηκε ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης του EURO 2016 από την τεχνική επιτροπή της UEFA.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκλήρωσε το τουρνουά με έξι γκολ και δύο ασίστ, βοηθώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του να φτάσει ως τον τελικό του Euro 2016. 

Ο Γκριζμάν πέτυχε και τα δύο γκολ των «μπλε» στη νίκη επί της Γερμανίας (2-0) στον ημιτελικό, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα απέναντι στην Ιρλανδία (2-1) στη φάση των «16», όταν η Γαλλία χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ για να προκριθεί.

«Ο Γκριζμάν ήταν μια απειλή σε κάθε παιχνίδι που αγωνίστηκε. Δουλεύει σκληρά για την ομάδα του και διαθέτει τεχνική, φαντασία και ποιότητα στο τελείωμα των φάσεων. Τα μέλη της τεχνικής επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα ότι αυτός ήταν ο πιο ξεχωριστός παίκτης του τουρνουά» δήλωσε ο επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής της UEFA, Ιοάν Λουπέσκου.

Εκτός από τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης, η επιτροπή επέλεξε και την καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τέσσερις Πορτογάλοι, τρεις Γερμανοί, δύο Γάλλοι και δύο Ουαλοί ποδοσφαιριστές σε διάταξη 4-2-3-1.

Έτσι, οι 11 κορυφαίοι στα γήπεδα της Γαλλίας ήταμ οι: Ρούι Πατρίσιο (Πορτογαλία), Γιόσουα Κίμιχ (Γερμανία), Τζερόμ Μπόατενγκ (Γερμανία), Πέπε (Πορτογαλία), Ράφαελ Γκερέιρο (Πορτογαλία), Τόνι Κρόος (Γερμανία), Τζο Άλεν (Ουαλία), Αντουάν Γκριζμάν (Γαλλία), Άαρον Ράμσεϊ (Ουαλία), Ντιμίτρι Παγέτ (Γαλλία) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία).