Skip to main content

Θριαμβευτικό φινάλε για Ολυμπιακό, 3-0 την ΑΕΚ

Εμφατικά ολοκλήρωσε τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, δίνοντας το έναυσμα για τη φιέστα του 45ου τίτλου του, μία εβδομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ένωση. 

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι κι έπειτα όλα έγινα πιο απλά… Στο 10΄ ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης της σέντρας του Καμαρά, έδωσε με το κεφάλι στον Βαλμπουενά κι ο Γάλλος άσος με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. 

Στο 21΄ η μακρινή μπαλιά του Φορτούνη έφτασε στον Ραντζέλοβιτς, που με απίθανη ντρίμπλα «άδειασε» τον Μπακάκη, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με υπέροχο σουτ νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-0, με την ΑΕΚ να χάνει μια ευκαιρία για να μειώσει στο 45΄, όταν ο Βέρντε πέρασε τον Σισέ και πλάσαρε, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά.

Στο 53΄ ο Μάνταλος είδε το σουτ που έπιασε να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 69΄ ο Σα απομάκρυνε το δυνατό σουτ του ίδιου. 

Ο αγώνας κρίθηκε αμετάκλητα στο 73΄, όταν και πάλι ο Φορτούνης βρήκε τον Βαλμπουενά, η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε πάνω στη γραμμή και ο Καμαρά στο ριμπάουντ συνέχισε την παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», σκοράροντας και και διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.