Skip to main content

Ο Οζίλ αποσύρθηκε από την Εθνική Γερμανίας

Την απόσυρσή του από την Εθνική Γερμανίας ανακοίνωσε απόψε ο Μεσούτ Οζίλ, εστιάζοντας την απόφασή του στην άδικη κατά την κρίση του κριτική που δέχθηκε για τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Μάιο.

Ο 29χρονος παίκτης της Άρσεναν ήταν μέλος της «Μάνσαφτ» που αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ της Ρωσίας και  υπήρξε ο κύριος στόχος της κριτικής για την απόδοσή του.

«Για μένα, το να έχω μια φωτογραφία με τον Πρόεδρο Ερντογάν δεν ήταν για την πολιτική ή τις εκλογές, ήταν για το σεβασμό στον ανώτατο θεσμό της χώρας της οικογένειάς μου», έγραψε ο Οζίλ στο Twitter.

«Η δουλειά μου είναι ποδοσφαιριστής και όχι πολιτικός και η συνάντησή μας δεν αποτελεί επικύρωση οποιασδήποτε πολιτικής. Η συμπεριφορά που εισέπραξα από την DFB (Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) αλλά και πολλές άλλες (συμπεριφορές) με κάνει να μη θέλω πλέον να φορέσω τη γερμανική φανέλα», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Με βαριά καρδιά και μετά από σοβαρή σκέψη ανακοινώνω ότι δεν θα συνεχίσω να παίζω στην Εθνική, όσο υπάρχει το αίσθημα του ρατσισμού. Αγωνιζόμουν με τιμή και ενθουσιασμό, δεν θα το κάνω πια. Αυτή η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη. Έκανα τα πάντα για τη Γερμανία. Με έκαναν πολιτικό θέμα, δεν μπορώ να το ανεχτώ. Ο ρατσισμός δεν πρέπει ποτέ να γίνεται αποδεκτός».