Skip to main content

Ο Ντάρεν Κλαρκ αδημονεί για το Open Championship

Ο Ντάρεν Κλαρκ θα είναι μία από τις «προσωπικότητες» στο Open Championship, καθώς το τουρνουά να επιστρέφει στη Βόρεια Ιρλανδία για πρώτη φορά ύστερα από 68 χρόνια.

Όπως το 1951, έτσι και τώρα το γραφικό Royal Portrush θα είναι η εγκατάσταση υποδοχής, αφού προηγουμένως υποβλήθηκε σε εκτεταμένες υλικοτεχνικές και αναβαθμισμένες υποδομές για να γίνει αντάξιο ενός Major τουρνουά.

Και οι τέσσερις μέρες της διοργάνωσης είναι sold out, με τους φίλους του αθλήματος να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις καλύτερες διοργανώσεις στον κόσμο.

«Είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση για όλους τους Ιρλανδούς παίκτες γκολφ, για τη Βόρεια Ιρλανδία, για μένα, το να έχουμε το Open Championship» δήλωσε ο Κλαρκ, νικητής της διοργάνωσης το 2011. «Είναι τεράστιο, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο τουρνουά στον κόσμο», πρόσθεσε.

Από τη νίκη το 1951 του Άγγλου Μαξ Φόλκνερ, στο County Antrim, το Open περιστράφηκε γύρω από τη Σκωτία και την Αγγλία, με τη Βόρεια Ιρλανδία «εκτός παιχνιδιού» για πολλά χρόνια, λόγω των αναταραχών στη χώρα.

Αλλά από τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, που υπεγράφη τον Απρίλιο του 1998, η οποία δημιούργησε μια συνέλευση για τη διανομή ενέργειας, κυβέρνηση για τη Βόρεια Ιρλανδία και τον παροπλισμό όπλων που κατείχαν οι κυριότερες στρατιωτικές ομάδες, οι αρχές του γκολφ άρχισαν να εξετάζουν το πώς το άθλημα θα μπορούσε να επιστρέψει, όπως κι έγινε.