Skip to main content

Roland Garros: Στους «8» και ο Ζβέρεφ

Το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Roland Garros εξασφάλισε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος νίκησε πολύ εύκολα με 3-0 σετ τον Κέι Νισικόρι και για 3η φορά την τελευταία τετραετία θα βρεθεί στην φάση των «8» του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού.

Ο 24χρονος Γερμανός τενίστας δε συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Ιάπωνα αντίπαπλό του και με 6-4, 6-1, 6-1 πέρασε στα προημιτελικά, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μπει στην τετράδα του Γαλλικού Οπεν.

Ο Ζβέρεφ ήταν καταιγιστικός, κέρδισε τους 95 από τους 154 πόντους του αγώνα και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον έμπειρο αντίπαλο του, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί στο νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με 45/66 πόντους πίσω από το σερβίς του τελείωσε το ματς το νο6 της ATP, που μέτρησε το εκπληκτικό 8/11 break points και έφυγε από το Philippe Chatrier, με την πολύ άνετη νίκη του.

Στα 36 αβίαστα λάθη σταμάτησε ο Νισικόρι, ο οποίος παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένος στο κορτ κι αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο σετ που πάλεψε, στα επόμενα δύο ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει τον αντίπαλό του.