Skip to main content

Λουτσέσκου: «Για μένα δεν έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ»

«Για μένα, δεν έφυγα ποτέ από τον ΠΑΟΚ» δήλωσε κατά την παρουσίασή του από την ΠΑΕ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το μεσημέρι της Πέμπτης (3/06), δείγμα του ότι ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ρουμάνος προπονητής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον «ισχυρό άνδρα» του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδη, απέφυγε να σταθεί στα όσα συνέβησαν πριν από δύο χρόνια κι αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία των «ασπρόμαυρων», ενώ ξεκαθάρισε πως στο διάστημα αυτό έμαθε να λειτουργεί καλύτερα κάτω από πίεση και πως αυτό θα τον βοηθήσει περισσότερο στη δεύτερη θητεία του στο «τιμόνι» του «Δικεφάλου» του Βορρά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και αρκετά συναισθηματικά φορτισμένος, αν και για μένα δεν έφυγα από εδώ. Πραγματικά έχω πολλά συναισθήματα και κάποια με ξεπερνούν, σε μια στιγμή την οποία βρίσκω ξανά το μέρος στο οποίο έζησα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου.

Είναι περίεργο το ότι μιλάω σε μια άδεια αίθουσα, αλλά θα προσπαθήσω να μείνω όσο περισσότερο μπορώ για να έχουμε μια καλή επικοινωνία», ανέφερε στον αρχικό του λόφο ο Λουτσέσκου κι ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Για τους πραγματικούς λόγους που αποχώρησε από την ομάδα και αν θα αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο – τρεις επιλογές: Να μιλήσουμε για τα παλιά, ενώ έχουμε μιλήσει ήδη αρκετές φορές γι’ αυτό”.

Άλλη μια είναι να μιλήσουμε για το μέλλον, να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί για να πάρουμε τον τίτλο και να το απολαύσουμε.

Η τρίτη επιλογή είναι ότι δεν μπορώ να φύγω γιατί υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης 7 εκατ. ευρώ, οπότε δεν μπορώ να φύγω, δεν θέλω να φύγω.

Βρίσκομαι εδώ με τους συνεργάτες μου, έχοντας ένα πλάνο με το οποίο θέλουμε να δουλέψουμε. Σε περίπτωση που δεν πετύχω, τότε θα αναγκαστώ να φύγω, γιατί αυτή είναι η ζωή των προπονητών. Αλλά η προσωπικότητά μου δεν μου επιτρέπει να σκέφτομαι αυτά.»

Για το τι θα κρατούσε από τα δύο χρόνια που ήταν στον ΠΑΟΚ και τι θα άφηνε:

«Αυτό που κρατώ είναι οι πυρσοί που άναψαν σε όλο το μήκος του λιμανιού, ένα βράδυ πριν από τη φιέστα με τον Λεβαδειακό. Τη χαρά των ανθρώπων, του ιδιοκτήτη, γιατί κατορθώσαμε να πάρουμε τον τίτλο. Θυμάμαι τα δάκρυα μετά το παιχνίδι με το ΠΑΣ Γιάννινα για αυτό που πετύχαμε, τερματίζοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα”.

“Έχω επίσης τις εικόνες από το τελευταίο παιχνίδι στην Αθήνα, στον τελικό με την ΑΕΚ, όπου ολοκληρώσαμε το νταμπλ, την τεράστια ευτυχία στον Λευκό Πύργο εκείνη τη βραδιά, αλλά και τον τρόπο που μιλούσαμε με τους συνεργάτες μου, που έλεγα ότι θα πρέπει να πληρώνουμε εισιτήριο στις προπονήσεις, λόγω της ποιότητας των ποδοσφαιριστών.»

Για το ότι είχε πει ότι δεν μπορούσε να πείσει τον Ιβάν Σαββίδη για τις ιδέες του και αν το έκανε τώρα, βρίσκοντας μια φόρμουλα:

«Ποτέ δεν κατηγόρησα κάποιον, απλά είπα ότι η ιδιοκτησία έχει το δικαίωμα να έχει διαφορετική αντίληψη σε ένα θέμα και εγώ έχω το δικαίωμα να έχω διαφορετική γνώμη σε ένα θέμα. Αυτό είναι αρκετό στο να μη βοηθήσει να ευδοκιμήσει μια συνεργασία.

“Έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές ότι είμαι ευγνώμων στην οικογένεια Σαββίδη, γιατί με έκανε καλύτερο προπονητή, αν και αυτό προήλθε από δύσκολες καταστάσεις, δύσκολα μίτινγκ, σκληρές και χρονοβόρες συζητήσεις. Με έκανε να καταλάβω και να διαχειριστώ πολύ καλύτερα την πίεση.

Αναφέρω ότι θα είμαι ευγνώμων, γιατί στο πρώτο διάστημα στο οποίο ο κόσμος δεν με δέχθηκε αρκετά καλά, η οικογένεια Σαββίδη με υποστήριξε στη δουλειά μου. Πάντα ανέφερα ότι σε οποιαδήποτε επιτυχία πετυχαίναμε, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει σε αυτόν.»

Για το τι ήταν αυτό που τον έπεισε να επιστρέψει και αν υπάρχει επιπρόσθετη πίεση, μετά τον υψηλό πήχη που έθεσε ο Ιβάν Σαββίδης:

«Δεν υπήρχα πολλά τα οποία μπορούσαν να ειπωθούν. Δεν είμαι ο άνθρωπος που μιλάω για πιθανότητες ή για θυσίες που θα μπορούσαν να γίνουν ή για οτιδήποτε άλλο, γιατί η ψυχή μου ανήκει σε αυτό το μέρος”.

“Είμαι 52 χρονών, έχω περάσει από αρκετές καταστάσεις. Η εμπειρία των δύο χρόνων με την Αλ-Χιλάλ με έχει βοηθήσει στο να διαχειρίζομαι καταστάσεις. Κατακτήσαμε το ασιατικό Champions League, το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θεωρώ ότι είμαι καλύτερος υπό πίεση και λειτουργώ καλύτερα από τότε, αν και παραπονιέμαι καμιά φορά στη γυναίκα μου.»

Για την πρόταση που είχε από την ΑΕΚ και τα όσα είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδη, ότι απέρριψε την πρόταση που του έκανε για να πάει στο εξωτερικό κι αν αυτό συνέβη γιατί δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με τον τίτλο του 2018:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μελισσανίδη για τα ωραία λόγια. Δεν θέλω να μιλάω για πιθανότητες και καταστάσεις αλλά και ποια στρατηγική είχα εγώ. Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου γι’ αυτό το κομμάτι.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες είναι αρεστές, αλλά και αυτές με τις οποίες μαθαίνεις να εκτιμάς. Δεν θέλω να γυρίσω πίσω, σε παλιές καταστάσεις.

Είναι γνωστό το τι έλεγα, ο κόσμος ξέρει ποιος ήταν ο πραγματικός πρωταθλητής. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.»