Skip to main content

Μπάσκετ: MVP του πρωταθλήματος ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού στους φετινούς απίθανους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας δύο νίκες (σε 4 αγώνες) στους «ερυθρόλευκους» με ισάριθμα buzzer beater τρίποντα στο ΟΑΚΑ στην συγκλονιστική σειρά.

Ως εκ τούτου, ο διεθνής γκαρντ του πρωταθλητή αναδείχθηκε πολυτιμότερος αθλητής του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Σπανούλης ψηφίστηκε σχεδόν παμψηφεί από τους προπονητές και αρχηγούς των 14 ομάδων και τους δημοσιογράφους. Στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών έλαβε 20 ψήφους (3 ο Πρίντεζης), ενώ σε εκείνη των δημοσιογράφων 18 ψήφους (από μία Πρίντεζης, Ουάιτ). 

Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ήταν δεύτερος, λαμβάνοντας 763 ψήφους έναντι 890 του Οκάρο Ουάιτ, σε μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 2.609 φίλοι του μπάσκετ μέσω ίντερνετ. 

«Όταν ξεκινά μια σεζόν ο στόχος είναι στο τέλος της να αισθάνεσαι δικαιωμένος για την προσπάθεια που έχεις καταβάλει και την κούραση που έχεις περάσει» δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

«Η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος Ελλάδας, που είχε να συμβεί για τον Ολυμπιακό από το 1997, ήταν το καλύτερο φινάλε. Τα προσωπικά βραβεία έχουν σίγουρα τη δική τους αξία, αλλά αν δεν είχε δουλέψει σωστά όλη η ομάδα τότε δεν θα είχα πάρει εγώ αυτή τη διάκριση, αλλά το κυριότερο, δεν θα είχε κατακτήσει η ομάδα τον τίτλο» συμπλήρωσε.