Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μπαχ στηρίζει το Μπουένος Άιρες για το 2028

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στην πρωτεύουσα της Αργεντινής για τους Αγώνες το 2028.

«Το Μπουένος Άιρες είναι έτοιμo να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028» δήλωσε ο κορυφαίος παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της χώρας «La Nacion».

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει η μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας, που αν το πράξει θα είναι η έκτη φορά που επιχειρεί.

«Προφανώς μιλάμε για το ποιος είναι τώρα σε θέση να παρουσιάσει μια επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2024 έκλεισε η λίστα, έτσι μιλάμε για το 2028» διευκρίνισε ο Μπαχ.

«Εχω μια συναισθηματική σχέση με το Μπουένος Άιρες, γι΄ αυτό πρέπει να είμαι προσεκτικός, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι μόνο οι ήδη υπάρχουσες υποδομές αλλά και η αγάπη των Αργεντινών με πολλά Ολυμπιακά αθλήματα» πρόσθεσε.

Ο Μπαχ ρωτήθηκε επίσης για το πώς σκοπεύει να διαχειριστεί το θέμα με το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. «Στο Ρίο θα συναντηθούμε με τη FIFA για αν εξετάσουμε την κατάσταση. Το κεντρικό ζήτημα είναι αυτό της διαθεσιμότητας των παικτών για το τουρνουά και αν μπορεί να ενσωματωθεί το Ολυμπιακό ποδόσφαιρο στο διεθνές καλαντάρι» απάντησε.

«Ελπίζω ότι στο Τόκιο θα υπάρχει ένας λογικός κανόνας για τη διαθεσιμότητα των παικτών. Οι παίκτες θέλουν να παίξουν, αλλά δεν έχουν την ελευθερία να κάνουν. Πάντως, δεν είμαι υπέρ του να μετατραπεί το τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών σε ένα τουρνουά της νεολαίας, μειώνοντας το όριο κάτω των 23 σε κάτω των 21» συμπλήρωσε.