Skip to main content

Η «παρέλαση» του «Big 3» συνεχίζεται στο Λονδίνο

Τα μέλη του «Big 3» του παγκόσμιου τένις έκαναν «υγιεινούς περιπάτους» στην φάση των «16» του Wimbledon και συνεχίζουν απτόητοι την πορεία τους προς την τετράδα. Εκεί, όπου εκτός απρόοπτου θα έχουμε τον πρόωρο τελικό, ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και στον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Ναδάλ μπήκε πρώτος στην μάχη σήμερα (μετά το ρεπό της Κυριακής) και με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-2) πέρασε… δια περιπάτου το εμπόδιο του 30χρονου Πορτογάλου, Ζοάο Σόουζα.

Σε καταπληκτική κατάταση βρίσκεται και ο πολυνίκης του τουρνουά, Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος απέναντι στον φορμαρισμένο, Ματέο Μπερετίνι (νο 20 στον κόσμο) έκανε… προπόνηση. Ο King Roger πήρε τα σετ με 6-1, 6-2, 6-2 μέσα σε 75 λεπτά και κράτησε δυνάμεις για την επόμενη μάχη του με τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι, στους προημιτελικούς.

Ο τελευταίος, που απειλεί τον Στέφανο Τσιτσιπά για το νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε με 3-1 (6-3, 3-6, 6-3, 6-4) του Μικαΐλ Κουκούσκιν. 

Για τον Φέντερερ ήταν η 17η φορά που πέρασε στην οκτάδα του φημισμένου βρετανικού Grand Slam, όντας ο μεγαλύτερος σε ηλικία που προκρίνεται σε αυτή την φάση, μετά τον Τζίμι Κόνορς το 1991 στο US Open. Συνολικά έχει φτάσει 55 φορές σε προημιτελικά major και, βέβαια, είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Με τη νίκη επί του Μπερετίνι ο Φέντερερ έφτασε τις 36 και μαζί με τον Ράφα Ναδάλ οδηγούν την κούρσα για φέτος. Με μία ακόμα την Τετάρτη, θα φτάσει τις 100 στο Wimbledon!

Όσο ακριβώς χρειαζόταν για να προκριθεί στους προημιτελικούς του Wimbledon έπαιξε απέναντι στον Ούγκο Ουμπέρ ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου επιβλήθηκε του Γάλλου με 3-0 (6-3, 6-2, 6-3) και συνεχίζει ακάθεκτος την ποερία του προς τον τελικό του κορυφαίου grand slam του Λονδίνου και την κατάκτηση του τροπαίου.

Στην φάση των «8» ο «Νολε» θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Βέλγο, Νταβίντ Γκοφάν και είναι το μεγάλο φαβορί για να μπει στην τετράδα.