Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Τρίτη θέση το Βέλγιο

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του, το Βέλγιο κατακτά την τρίτη θέση σε Μουντιάλ.

Στο «μικρό τελικό» του 21ου παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 2-0 της Αγγλίας στην Αγία Πετρούπολη και πανηγύρισαν την τρίτη θέση στη διοργάνωση, ενώ τα «Λιοντάρια» την τέταρτη.

Μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα, οι Βέλγοι είχαν ως καλύτερη θέση σε Μουντιάλ την 4η, από το 1986, στη διοργάνωση του Μεξικού. 

Όπως και στο πρόσφατο ματς των δύο ομάδων στους ομίλους, έτσι και σήμερα, χαμογέλασαν για δεύτερη φορά. 

Με το… καλημέρα στο ματς κατάφεραν να πετύχουν γκολ και να «παγώσουν» τους Άγγλους. Από την άψογη συνεργασία, Λουκάκου-Τσαντλί, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Μενιέ που έβαλε στην πλάτη τον Ρόουζ άνοιξε το σκορ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν στη συνέχεια και με τους ταχύτατους, Αζάρ, Λουκάκου, Ντε Μπράιν, δημιουργούσαν συνέχεια ρήγματα στην αγγλική άμυνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ βγήκε με αξιώσεις στην αντεπίθεση, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε.

Πέρα από ένα σουτ του Κέιν από το ύψος της περιοχής, λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, η Αγγλία δεν είχε να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Σαουθγκέιτ ήταν εμφανώς επηρεασμένοι μετά την ήττα από την Κροατία κι έδειχναν να μην έχουν ιδιαίτερο κίνητρο.

Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερες φάσεις, καθώς η Αγγλία ανοίχτηκε περισσότερο για να ισοφαρίσει και ταυτόχρονα οι Βέγλοι έβρισκαν περισσότερους διαδρόμους προς την εστία του Πίκφορντ.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λουκάκου να «κλειδώσει» τη νίκη στο 57΄, ενώ οι Άγγλοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-1 στο 70΄, αλλά ο Αλντερβάιρελντ έξιωξε προ της γραμμής τη μπάλα η οποία είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα μετά το πλασέ του Ντάιερ.

Το ματς έγινε… ροντέο μετά το 75΄, με τη μπάλα να παίζετε πάνω κάτω, με τους Βέλγους να «κλειδώνουν» τη νίκη και την 3η θέση στο 82΄ με το τρίτο γκολ του Αζάρ στη διοργάνωση. Ο άσος της Τσέλσι πλάσαρε υποδειγματικά μέσα στην περιοχή τον Πίκφορντ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο ματς (2-0).

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ πανηγύρισαν, σε αντίθεση με τους Άγγλους που κατακτούν για δεύτερη φορά μετά το 1990 την 4η θέση σε Μουντιάλ.