Skip to main content

Wimbledon 2019: «Ίδρωσε» ο Τζόκοβιτς, «καλπάζει» η Γκάουφ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνάντηση πολύ μεγάλη αντίσταση από τον Χούμπερτ Χουρκάτζ, αλλά στο τέλος του αγώνα ήταν εκείνος που έφυγε με την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Ο νεαρός Πολωνός ήταν πολύ δυνατός στα πρώτα δύο σετ απέναντι στον κάτοχο του τίτλου και νούμερο 1 αθλητή της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ο «Νόλε» έχει ανταπεξέλθει και σε δυσκολότερες καταστάσεις.

Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο σετ με 7-5 και έχασε το δεύτερο με 6-7 (5), αλλά στη συνέχεια επέβαλε πλήρως το νόμο του και κατακτώντας τα επόμενα δύο (6-1, 6-4) συνέχισε την πορεία του στο Λονδίνο.

Το «θρίλερ» της ημέρας, ωστόσο, παίχθηκε ανάμεσα στους Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Νταβίντ Γκοφάν, ο αγώνας των οποίων κρίθηκε στα πέντε σετ. Νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Γκοφάν, με 4-6, 6-2, 3-6, 6-3, 7-5.

Εν τω μεταξύ, το όνειρο συνεχίζεται για την Κόρι Γκάουφ στο Λονδίνο. Με αντεπίθεση διαρκείας η 15χρονη Αμερικανίδα σημείωσε μεγάλη ανατροπή, αποκλείοντας την Σλοβένα Πολόνα Χέρτσογκ με 3-6, 7-6(7), 7-5 στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.

Η Γκάουφ, η οποία βρίσκεται στο Νο 313 της παγκόσμιας κατάταξης και σήμερα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε κεντρικό κορτ, καλείται στον τέταρτο γύρο να αντιμετωπίσει την Σιμόνα Χάλεπ.