Skip to main content

Τρεις ημέρες ακόμη για το «Athens Equestrian Festival 2021»

Τρεις ημέρες απομένουν για την έναρξη της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης υπερπήδησης εμποδίων «Athens Equestrian Festival 2021», στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Οι αγώνες ξεκινούν την Πέμπτη 3 Ιουνίου κι ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Ιουνίου. Σε αυτούς θα λάβουν μέρος συνολικά 177 ιππείς και 236 ίπποι από 13 χώρες, που συναγωνίζονται για τα έπαθλα συνολικής αξίας 153.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα του AEF 2021 περιλαμβάνει τον αγώνα Longines EEF Series Athens CSIO3-W, μέρος της νέας σειράς Longines EEF Series 2021 που τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση της European Equestrian Federation.

Τα άλογα θα αρχίσουν να φτάνουν από αύριο στους στάβλους του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, ενώ την Τετάρτη 2 Ιουνίου και ώρα 17.00 θα διεξαχθεί ο πρώτος κτηνιατρικός έλεγχος των αγώνων.

Ομάδες από πέντε χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία) θα λάβουν μέρος στο ομαδικό αγώνισμα υπερπήδησης εμποδίων Nations Cup την Κυριακή 6 Ιουνίου, που αποτελεί προκριματικό για την Περιοχή SOUTH της σειράς Longines EEF Series 2021. 

Στο πλαίσιο του AEF 2021 διοργανώνεται επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διεθνής αγώνας CSIOCh για ιππείς της κατηγορίας παίδων. To πρόγραμμα του CSIOCh περιλαμβάνει επίσης ομαδικό αγώνισμα, στο οποίο θα μετάσχουν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Τουρκία. 

Την ελληνική ομάδα αποτελούν πέντε αμαζόνες, η Μάγια Δρακάκη με τον Broadway de Saintfray, η Άρτεμις Ταλλιάκη με τον Hip Hop GP du Bois Madame, η Αμαρυλλίς Παρασχάκη με την Havannavan’t Steenputje, η Μαγδαληνή Ανανιάδη Κούρογλου με τον BambouIlze και η Μαριάννα Θεοδώρου με την Segovia Tame. 

Η διοργάνωση AEF 2021 θα διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης της COVID-19 και, για το λόγο αυτό, δεν θα υπάρχουν θεατές, ενώ στην εγκατάσταση θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο ειδικά διαπιστευμένων προσώπων.