Skip to main content

Πόλο γυναικών: Ονειρώδες φινάλε με treble ο Ολυμπιακός

Φινάλε βγαλμένο από… παραμύθι για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, η οποία έκλεισε τη σεζόν 2020/2021 κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το treble, καθώς μετά την Euroleague και το Κύπελλο Ελλάδας, το απόγευμα της Κυριακής (30/05) πανηγύρισε και την κατάκτηση του τίτλου στην Α΄ Εθνική.

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 7-4 στον τρίτο τελικό των play off επί της Βουλιαγμένης και με τον 8ο σερί τίτλο και 12ο στα χρονικά του συλλόγου, ξεπέρασαν σε συγκομιδή την ομάδα του Λαιμού που μετρά 11 τρόπαια πρωταθλήματος!

Στον τρίτο τελικό των play off, που έγινε «Παπαστράτειο», πρωταγωνίστριες ήταν… οι άμυνες των δύο φιναλίστ, κυρίως του Ολυμπιακού που δεν επέτρεψε στην Βουλιαγμένη να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, εκτός από μία φορά στο δεύτερο μέρος!

Όλα αυτά κι ενώ η ομάδα του Λαιμού μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο οκτάλεπτο, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Οι γηπεδούχες, όμως, αντέδρασαν γρήγορα και «απάντησαν» με σερί 3-0 στο δεύτερο, κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενες με 4-3.

Από και κει πέρα τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη δεν κοίταξαν πίσω. Διεύρυναν το προβάδισμα τους σε 5-3 στο τρίτο οκτάλεπτο και με «γρανιτένια» άμυνα δέχθηκαν μόνο ένα γκολ στην επανάληψη, φτάνοντας δικαίως στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1

Οι σκόρερ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αβραμίδου 1, Ελ. Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 1, Β. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Ξενάκη 3, Πάτρα 1.