Skip to main content

Άνετη πρεμιέρα για Τζόκοβιτς – Βαβρίνκα, «σοκ» για Οσάκα, Ζβέρεφ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν το δεύτερο «θύμα» της πρεμιέρας στο Wimbledon, μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Γερμανός άσος, Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε με 6-4, 3-6, 2-6, 5-7 από τον Τσέχο Γίρι Βέσελι και αποκλείστηκε.

Αντίθετα με τους προαναφερόμενους, Νόβακ Τζόκοβιτς και Σταν Βαβρίνκα ξεκίνησαν επιτυχώς στο Λονδίνο, με τον Σέρβο κάτοχο του τίτλου να επικρατεί με 6-3, 7-5, 6-3 του Φίλιπ Κολσράιμπερ και τον Ελβετό να αφήνει εκτός με 6-3, 6-2, 6-2 τον Ρούμπεν Μπέμελμανς.

Ο «Νόλε» θα παίξει στο δεύτερο γύρο με τον Ντένις Κούντλα, ενώ ο Βαβρίνκα θα αντιμετωπίσει, επίσης την Τετάρτη (3/7) τον Ράιλι Οπέλκα. Ο 18χρονος Καναδός Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ σημείωσε την πρώτη νίκη του σε τουρνουά Major, επιβληθείς του Βάσεκ Πόσπισιλ με 5-7, 6-2, 6-4, 6-3.

Έκπληξη, όμως, είχαμε και στις Γυναίκες. Οι ελπίδες της Ναόμι Οσάκα για έναν τρίτο τίτλο Γκραν Σλαμ εξανεμίστηκαν από τον πρώτο γύρο, με το Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης να ηττάται από την Γιούλια Πουτίντσεβα.

Η τενίστρια από το Καζακστάν ολοκλήρωσε το θρίαμβο με 7-6(4), 6-2 σε 1 ώρα και 36 λεπτά, αξιοποιώντας τα πολλά αβίαστα λάθη της Οσάκα, που προερχόταν από τις κατακτήσεις του Αμερικανικού και του Αυστραλιανού Όπεν.

Η 15χρονη Κόρι Γκάουφ, Νο 313 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε την Βένους Γουίλιαμς με 6-4, 6-4, ούσα η νεαρότερη αθλήτρια στα χρονικά του επαγγελματικού τένις που λαμβάνει μέρος στο κυρίως ταμπλό τέτοιας διοργάνωσης.