Skip to main content

«Κόλλησαν» στο… μηδέν οι «αιώνιοι»

Ισόπαλο χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι πρωταθλητές «ερυθρόλευκοι», που έχασαν πέναλτι με τον Βαλμπουενά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διατήρησαν το αήττητό τους αλλά είδαν το σερί των πέντε νικών να διακόπτεται.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σχέδιο να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό, που «χτίζει» παιχνίδι από την άμυνά του και μόλις στο 2΄ το πρέσινγκ του Μπουζούκη στον Μπα έφερε ένα κλέψιμο εντός περιοχής, αλλά ο 22χρονος μεσοεπιθετικός σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Στο 11′ ο Μπουζούκης έβγαλε κάθετη στον Μακέντα, που πρόλαβε τον Μπα και πλάσαρε με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Προϊόντος του χρόνου ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας και στο 29΄  ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο διαιτητής Κομίνης υπέδειξε (μετά από χρήση του VAR) πέναλτι για τον Ολυμπιακό σε πτώση του Βαλμπουενά στο όριο της περιοχής, μετά από διεκδίκηση με τον Ανουάρ, αλλά ο Διούδης έπεσε σωστά στη δεξιά κι απέκρουσε κρατώντας το «μηδέν», με τον Γάλλο να αστοχεί για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ακόμη πιο επιθετικούς τους «ερυθρόλευκους» περνώντας στο γήπεδο τον Χασάν αντί του Μπουχαλάκη και για ένα τέταρτο ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πάντως απείλησαν πρώτοι με σουτ των Μπουζούκη (μπλόκαρε ο Σα) και Χατζηθεοδωρίδη (άουτ), για να χάσει τεράστια ευκαιρία ο Ελ Αραμπί στο 63΄, όταν πεσμένος πλάσαρε μόλις άουτ από τα τρία μέτρα.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι ομάδες άρχισαν να βγάζουν κούραση, ο ρυθμός έπεφτε και από το να ρισκάρουν οι αντίπαλοι επέλεξαν το σίγουρο παιχνίδι, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.