Skip to main content

Απίστευτο σερί (16Χ16) των Ισπανών με ομάδες του εξωτερικού σε ευρωπαϊκούς τελικούς

Το απόλυτο ρεκόρ σε τελικούς έχοντας απέναντί τους ομάδες από το εξωτερικό έχουν οι Ισπανοί.

Με την Βιγιαρεάλ να «εκτελεί» από το σημείο του πέναλτι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (11-10) στον τελικό του Europa League, οι Ίβηρες ανέβασαν το ρεκόρ στο 16Χ16 την τελευταία 20ετία, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στα χρονικά του θεσμού που και οι 11 παίκτες της καταφέρνουν να σκοράρουν από την «ασβεστένια βούλα».

Με τον Ουνάι Έμερι να φτάνει στην 4η κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου στις 5 παρουσίες του σε τελικούς (οι άλλες τρεις ήταν με τη Σεβίλλη), η Βιγιαρεάλ κατάφερε να συνεχίσει μία απίστευτη παράδοση που έχουν οι ισπανικοί σύλλογοι σε ευρωπαϊκούς τελικούς απέναντι σε ομάδες εκτός των συνόρων τους, τα τελευταία 20 χρόνια.

Συμπεριλαμβανομένης της χθεσινοβραδινής επιτυχίας, μετρούν 16 σερί νίκες και μάλιστα οι εννέα είναι συνεχόμενες απέναντι σε Άγγλους!

Την τελευταία φορά που ισπανική ομάδα ηττήθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης από ομάδα άλλης χώρας ήταν τη σεζόν 2000/2001, με την Μπάγερν να επικρατεί στον τελικό του Champions League της Βαλένθια και πάλι στη διαδικασία των πέναλτι στο Μιλάνο, ενώ η Αλαβές είχε χάσει στον τελικό του UEFA από τη Λίβερπουλ στο Ντόρτμουντ.

Η Βιγιαρεάλ, επίσης, κατάφερε με τα 11 συνεχόμενα εύστοχα πέναλτι να γίνει η δεύτερη ομάδα από την περίοδο 1993/1994, που και οι 11 ποδοσφαιριστές της βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στη «ρώσικη ρουλέτα».

Πρώτη το είχε πετύχει αυτό η Σκόντο Ρίγα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League.