Skip to main content

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: «Ποδαρικό» με νίκη η εθνική πόλο

Με το… δεξί μπήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να επικρατήσει με 8-7 της Ισπανίας, χάρις στο γκολ του Γιώργου Δερβίση 1:20 πριν το τέλος του αγώνα.

Η «γαλανόλευκη» έκανε τα εύκολα δύσκολα, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 7-4 στην τέταρτη περίοδο κι έπαιξε υποδειγματική άμυνα στον παίκτη λιγότερο.

Τα λάθη που έκανε στο φινάλε έδωσαν την ευκαιρία στους Ίβηρες να ισοφαρίσουν, 7-7, αλλά τελικά ο νεοαποκτηθείς αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που «μίλησε τελευταίος.»

Το πρωί της Τετάρτης (11:50) η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Νότια Αφρική και θα επιδιώξει να κάνει το 2Χ2, πριν το μεγάλο ματς με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία, που είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στην διοργάνωση που διεξάγεται στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Το ματς έγινε «θρίλερ» στο τελευταίο 8λεπτο, με τους Ισπανούς να «απαντούν» άμεσα στο 7-4 της Ελλάδας και με διαδοχικά γκολ των Μάγιαρακ, Γκουτιέρεζ και Ταχούλ, ισοφάρισαν περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος.

Η εθνική οιμάδα αντέδρασε και με το γκολ του Δερβίση πήρε τελικά την αγχωτική, όπως εξελίχθηκε το ματς, νίκη. Όπως αποδείχθηκε οι διεθνείς είχαν το καθαρό μυαλό να διαχειριστούν τον αγώνα μετά το ξέσπασμα των αντιπάλων και να φτάσουν σε ένα υπερπολύτιμο θετικό αποτέλεσμα.